Wooden Hut

Do something

green today.

Tijd voor meer groen?

Start direct met duurzaam ondernemen. Laat ons je inzicht geven in je energieverbruik middels een energiescan, een check voor de MKB-ondernemer die jou inzicht geeft in het energieverbruik van je commerciële ruimte en waarmee je weet waar je kunt besparen. Wij kunnen dit koppelen aan je huurcontract en hier je voordeel mee halen in je onderhandelingen. Voor wie zijn welke kosten? Eigenaar of huurder? Maak Greenlease afspraken en leg dit ook vast. Handle heeft hier ervaring mee en neemt dit van je over waar nodig. 

We Handle energie scan.

Heb jij een kantoorruimte, groter dan 100m2? Houdt er rekening mee dat er vanaf 2023 minimaal een energielabel C moet zijn. Er zijn gelukkig uitzonderingen. Laat Handle advies geven over de te nemen stappen en een eventuele verdeling maken tussen eigenaar en huurder. 

Enkele voorbeeldsituaties:

  • Je huurt een nieuwe ruimte en nog voordat je huurovereenkomst getekend is help ik je met het afronden van de huurovereenkomst en maken we met de eigenaar afspraken over verduurzaming, dit leg je vast in een convenant of prestatiecontract en zie je terug in uitgaves die jij of de eigenaar zullen maken komende jaren. De eigenaar krijgt inzicht hoe jij als huurder in het gebruik van de ruimte bijdraagt aan een reductie van uitstoot of duurzaam gebruik van de ruimte

  • Je huurt al een ruimte en wil gaan verbouwen of stookkosten verlagen. Ik ga voor je in gesprek met de eigenaar, met als doel nieuwe afspraken vast te leggen in de huurovereenkomst. Bijvoorbeeld door servicekosten aan te passen of te zorgen voor een huurprijsaanpassing of een extra korting voor een verbouwing. 

  • De ruimte moet een beter energielabel krijgen. Hierover gaan de betrokken partijen in gesprek. Ik help je met afspraken maken over het verloop van dit proces en inzicht krijgen in de te nemen stappen met als doel dat jouw zaak door kan draaien met zo min mogelijk last van een verbouwing of anders elk geval een goede tijdelijke oplossing, zodat jij door kan! 

  • Vormen van beleid en een plan van aanpak voor verduurzaming. Dit kan betrekking hebben op jouw organisatie en ook op de bakstenen. Dit is een breder consultancy vraagstuk waar Handle ook inzetbaar voor is.

ENERGIE SCAN.

Handle Real Estate - 20200306 - Cindy va

PAKKET:

Hoe gaat het advies in zijn werk?

  • Stuur per mail jouw vraagstuk door, met eventueel aanvullende stukken

  • Ik maak een analyse van alle aanwezige stukken en geef aan wat er eventueel nog kan worden aangevuld (1 uur)

  • Advies verwerken in een energiescan of rapport. (4 uur)

  • (Online) gesprek om bevindingen door te nemen. (1 uur)

  • Koppeling met je huurovereenkomst en overleg met betrokken partijen, optioneel:  350 euro ex BTW (4 uur)